Golv och tak

Helgen som var blev kallare än dagarna innan, vi har haft fullt upp med att hålla värmen inomhus med hjälp av värmeljus, värmefläkt, och element. På övervåningen har vi haft en byggfläkt som gått när vi varit där så där höll man sig varm. Faktum är att vi i lördagskväll hade varmare på övervåningen än i hallen nere. Med 15 grader i vardagrummet/sovrummet i söndags morse, var det svårt att kliva upp.

Hur som helst så har vi fått saker gjorda i helgen. Jag och svärmor grundade som sagt takvirke fredag och lördag. Kristoffer, Tobbe och Niclas la golv i sovrummet i lördags och jag och Britta isolerade lite mer ändå. Golvet som lades i sovrummet är ett obehandlat golv som vi antagligen ska slipa av och olja in, har inte riktigt bestämt om det ska få sig lite färg under oljan också.

I söndags började vi med taket ute i allrummet. I detta rum går gamla delen av huset ihop med nya vilket skapar problematik i form av snedtak möter plattak och mycket vinklar och vrår-ställen. Ska bli spännande att se hur det går ihop. Än sålänge håller vi på i snedtaket.

Golvläggning sovrum

Golvläggning

Takuppsättning i allrummet, ytterliggare ett lager isolering här med.

Här går skarven mellan gamla och nya delen av huset

Vinklar i taket

Vi är just nu i valet och kvalet om vi ska köpa en vedspis till köket. Eller vi har bestämt att vi ska ha en men hade egentligen tänkt vänta, men kylan har gjort att vi börjar bli något desperata. Problemet är att det är leveranstid samt att den ska installeras, gissar på att det kommer ta ca två veckor innan den står på plats. Det hade verkligen varit guld värt att haft den nu, vi kommer antagligen aldrig att behöva den lika mycket som vi gjort nu senaste dagarna, surt att vi inte varit förutseende.

/Camilla

Comments 1

  1. Niclas wrote:

    vilken är polacken på bild 3?

    Posted 25 Feb 2012 at 04:11