Kommande golvläggning

Blev inte att lägga golv i helgen som var, vi förbereder istället för att kunna börja nu i helgen. Rummen är färdigreglade och vi har haft elektrikern på plats som dragit el i golv och väggar. Jag har isolerat ytterliggare ett lager på ytterväggarna och Kristoffer ska ikväll börja sätta osb-skivor.

Jag har målat klart den sista dörren till nedervåningen som sitter in till förrådet under trappen. Som lite bisyssla har jag börjat renovera ett gammalt bord som jag fått från min farmor. Det är ett fällbord med jättefina svarvade ben. Skivan hade ett lager med en brunbetsad laminatskiva eller liknande, tog några timmar att skrapa bort. Benen är målade så dessa ska jag endast slipa lite innan jag målar. Skivan lär jag gå på med slipmaskinen för att få fin. Kul att hålla på med nåt roligt lite emellanåt.

Den gamla dörren får några lager vit färg. Denna satt tidigare in till ett litet förråd på övervåningen.

Sätter osb-skivor på mellanväggen mellan sovrum och badrummet. Detta är gamla ytterväggen så där jag står och tar bilden fanns för ett år sen ingenting.

Skrapar det gamla bordet.

Fått fram träet som behöver slipas något.

Isolerat i allrummet på övervåningen.

Golvet vi ska lägga här uppe är det som blev över från det vi la på nedervåningen. Vi är lite osäkra på skicket så det återstår att se om det lär slipas eller om vi kan använda det som det är.

/Camilla

Comments 1

 1. Vendela wrote:

  Hejsan Camilla,
  vad roligt att du ska lägga golv- det är ett ganska lagom helgprojekt. Jag tycker det vore lärorikt att se hur ni lägger golvet, hur ni slipar ned det (om ni slipar ned det) och hur resultatet blir.

  Jag jobbar på Byggla.se. Det är ett byggforum där alla med byggintresse samlas för att dela erfarenheter, finna inspiration och bli pepp att bygga ännu mer. Och jag tror många skulle finna ditt golvprojekt både lärorikt och intressant. Låter det kul kan du maila mig så kan jag berätta mer om Byggla (samt erbjuda ett litet tack)
  Lycka till med huset! :)
  Mvh
  Vendela på Byggla

  Posted 26 Jan 2012 at 03:07